Molimo pričekajte

Izjava o privatnosti

Tko je odgovoran za obradu vaših osobnih podataka?

Đani Ritoša
Ritoša trgovine d.o.o.
Poreč - Parenzo, Mihe Županića 6
OIB 37000083001

Broj telefona: 052 431 321
Adresa elektroničke pošte: [email protected]

Kome se možete obratiti ako imate pitanja ili zahtjev u pogledu osobnih podataka?

Za sva pitanja, zahtjeve ili pritužbe u vezi s ovom izjavom ili za ostvarivanje vaših prava na temelju ove izjave, možete nam se obratiti na kontakt e-mail adresu u zaglavlju izjave.

Koje podatke prikupljamo i po kojoj pravnoj osnovi?

Ako ste kod nas kupili proizvod ili uslugu moramo obraditi podatke koji se odnose na vaš identitet (e-mail, ime, prezime, adresa) te na okolnosti kupnje (IP adresa, način plaćanja, adresa dostave, telefonski broj za dostavu).

Obrada ovih osobih podataka potrebna je za ispunjenje uvjeta ugovora. Npr. ne možemo vam e-mailom poslati potvrdu prihvaćanja vaše narudžbe ako nemamo vašu e-mail adresu.

Određene osobne podatke možemo obrađivati u svrhu sprječavanja zlouporabe (IP adresa), pri utvrđivanju prava na temelju jamstva, kako bi u određenim primjerima provjerili vaše zadovoljstvo proizvodima i uslugama; takvim obradama slijedimo svoje legitimne interese.

Određene osobne podatke obrađujemo samo ako ste prethodno dali suglasnost za konkretnu svrhu obrade. U svakom trenutku imate pravo povući svoju suglasnost.

Tražit ćemo suglasnost za obradu vaših podataka o posjetama ovome web mjestu i to zasebno za analitičke, a zasebno za marketiniške svrhe.

U koje svrhe obrađujemo vaše osobne podatke

Osobne podatke obrađujemo samo u određene, izričito potvrđene i legitimne svrhe i nećemo ih obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama.

Takva svrha može biti ispunjenje vaše narudžbe, poboljšanje posjeta našoj internetskoj stranici, poboljšanje proizvoda i usluga općenito, ponuda usluga ili aplikacija, tržišne komunikacije i djelovanja, itd. Svrha obrade vaših osobnih podataka svaki put je jasno navedena u posebnoj obavijesti o zaštiti privatnosti koja se odnosi na određenu obradu. Npr. kod odabira kolačića možete vidjeti točnu svrhu kolačića koje prihvaćate ili odbijate.

Određene informacije (kao što su npr. kategorije proizvoda koje kupujete) rabe se za procjenu ili ocjenu sadržaja koji bi vam mogao biti najzanimljiviji i najkorisniji. Na taj način želimo povećati mogućnosti da vas upoznamo s najrelevantnijom ponudom proizvoda ili usluga. U tu svrhu pojedinci se mogu svrstati u različite skupine (profile) s kojima komuniciramo drugačije, odnosno prilagođeno (individualizirano).

To znači da različite skupine (profili) pojedinaca primaju marketinške poruke s različitim sadržajem, uključujući posebne uvjete kupnje (npr. popusti ili uvjeti plaćanja). Pri razvrstavanju pojedinaca u grupe (profili) možemo pratiti, snimati i upotrebljavati i odgovore pojedinca na marketinške poruke, npr. otvaranje e-pošte, otvaranje poveznica, vrijeme koje pojedinac provede na određenom web-mjestu itd.

Briga o točnosti i ažurnosti vaših osobnih podataka

Važno nam je da su vaši podaci uvijek točni i ažurirani. Obavijestite nas o svim promjenama ili pogreškama u našim zapisima vaših osobnih podataka tako da nas kontaktirate preko kontaktne e-mail adrese. Odredit ćemo razumne mjere da se svi netočni ili neažurirani osobni podaci izbrišu ili isprave.

Pristup svojim osobnim podacima

Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koje obrađujemo i ako su vaši osobni podaci netočni ili nepotpuni možete zahtijevati ispravak ili brisanje osobnih podataka. Ako su vam potrebne informacije o vašim pravima u pogledu privatnosti ili želite ostvariti jedno od svojih prava, obratite nam se na kontakt e-mail adresu.

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvamo u skladu s važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko koliko je potrebno za postizanje svrhe u koju obrađujemo vaše osobne podatke, razdoblju koje je određeno zakonom (npr. 10 godina za izdane račune) ili u razdoblju koje je potrebno za ispunjavanje uvjeta ugovora, uključujući zahtjeve za jamstvom i moguće zahtjeve (npr. 5 godina od ispunjavanja ugovornih obveza ili isteka obveza iz jamstva ako iz okolnosti ne proizlazi drugačije).

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vašeg osobnog dopuštenja čuvamo trajno, do vašeg opoziva, osim ako je već prije postignuta svrha u koju su osobni podaci prikupljeni.

Zaštita vaših osobnih podataka

Provodimo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitili vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili uništavanja. Navedene se mjere provode uzimajući u obzir našu IT infrastrukturu, potencijalni utjecaj na vašu privatnost i troškove izvođenja te u skladu s trenutačnim standardima i praksom u području zaštite podataka.

Obradu vaših osobnih podataka povjerit ćemo samo onim ovlaštenim osobama (trećoj strani) koje poštuju navedene tehničke i organizacijske mjere za zaštitu osobnih podataka.

Osiguranje zaštite podataka znači brigu o povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti vaših osobnih podataka.

(a) Povjerljivost: Vaše osobne podatke zaštitit ćemo od nedopuštenog otkrivanja trećim stranama.

(b) Cjelovitost: Vaše osobne podatke zaštitit ćemo od promjena neovlaštenih trećih strana.

(c) Dostupnost: Pobrinut ćemo se da vašim osobnim podacima mogu pristupiti samo ovlaštene osobe kada je to potrebno.

Upotreba kolačića i sličnih tehnologija

Na svojim internetskim stranicama upotrebljavamo kolačiće. Na taj vam način osiguravamo bolje iskustvo dok pretražujete naše internetske stranice, također možemo te internetske stranice poboljšati. Za više informacija o našoj upotrebi kolačića i o tome kako možete odbiti njihovu upotrebu pročitajte našu Izjavu o kolačićima.

Prosljeđivanje osobnih podataka

U pogledu svrhe prikupljanja vaših osobnih podataka možemo ih proslijediti, otkriti ili omogućiti pristup kategorijama korisnika navedenima u nastavku, a koji te podatke obrađuju u skladu sa navedenom svrhom. Od njih zahtijevamo da uvijek budu u skladu s važećim pravnim propisima, pravilima zaštite osobnih podataka i da posvećuju iznimnu pažnju povjerljivosti vaših osobnih podataka.

a) Unutar naše organizacije i u okviru naših trgovačkih marki / marki usluga:

 • ovlašteni službenici;
 • članovi mreže naših ovlaštenih prodavača i ovlaštenih servisa koje ste označili kao odabrane ili se nalaze u vašoj blizini (u odnosu na vaš poštanski broj i adresu) ili s kojima ste u kontaktu;

b) poslovni partneri:

 • agencije za oglašavanje, marketinške i PR agencije: koji nam pomažu provoditi i analizirati učinkovitost naših kampanja i promotivnih aktivnosti (npr. MailChimp, Google – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) u svrhu remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Google AdWords, identifikacijski podatak o kolačiću u svrhu analiziranja u programu Google Analytics; Facebook – samo identifikacijski podatak o kolačiću (cookie) u svrhu remarketinga, adresa e-pošte za prikazivanje oglasa u programu Facebook Custom Audiences);
 • poslovni partneri: primjerice povjerljive tvrtke koje mogu upotrebljavati vaše osobne podatke kako bi vam pružile usluge i/ili proizvode koje ste zatražili i/ili dostavile marketinški materijal (pod uvjetom da ste pristali primati takvu vrstu materijala).
 • vanjski pružatelji IT usluga, računovodstveni servisi, odvjetnička društva itd.

c) ostale treće strane u vezi idućih postupka:

 • kada to zahtjeva zakon, na zahtjev organa vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.
 • provjera ili kontrola naše sukladnosti s pravilima i ugovorima
 • zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke i/ili njenih klijenata
 • u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke

Imajte na umu da primatelji navedeni u točkama b) i c) ovoga dokumenta, posebice pružatelji usluga koji vam mogu ponuditi proizvode i usluge u okviru pružanja naših usluga ili aplikacija ili kroz vlastite kanale, mogu odvojeno prikupljati vaše osobne podatke. U tom slučaju ti su korisnici isključivo odgovorni za nadzor tih osobnih podataka i vaš je odnos s tim korisnicima podložan njihovim uvjetima.

Prijenosi izvan europskog gospodarskog prostora

Vaši osobni podaci mogu se prenijeti korisnicima koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP) te ih naša tvrtka i ti korisnici mogu obrađivati izvan EGP-a. Pri prijenosu osobnih podataka u države izvan EGP-a koje općenito ne osiguravaju jednaku razinu zaštite podataka kao EGP provodimo odgovarajuće posebne mjere za osiguravanje odgovarajuće razine zaštite vaših osobnih podataka.

Uvijek ćete biti obaviješteni ako se vaši osobni podaci prenose izvan EGP-a odvojenom obavijesti o zaštiti privatnosti koja će biti uključena u određene usluge (zajedno s komunikacijskim uslugama), e-novosti, podsjetnike, ankete, ponude, pozivnice na događaje, itd.

Vaše mogućnosti i prava

Želimo biti što transparentniji te vam stoga nudimo mogućnost odabira načina na koji želite da upotrebljavamo vaše osobne podatke.

 • Vaše mogućnosti odabira načina kontaktiranja

Dostupne su vam razne mogućnosti odabira načina na koji želite da vas kontaktiramo odn. preko kojeg kanala (na primjer, e-maila, pošte, društvenih medija, telefona, ...), u koju svrhu.

 • Vaši osobni podaci

Uvijek nas možete kontaktirati putem kontakt e-maila za zaštitu osobnih podataka ako želite saznati koje vaše osobne podatke obrađujemo i izvor tih podataka.

 • Ispravci

Ako u osobnim podacima nađete pogrešku ili ako vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti ispravak ili dopunu.

 • Ograničenje obrade

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka (primjerice dok se provjerava točnost vaših osobnih podataka).

 • Vaši prigovori

Možete prigovoriti obradi svojih osobnih podataka u svrhu neposrednog marketinga (ako želite, možete nas obavijestiti preko kojeg kanala i koliko često želite da vas kontaktiramo) ili da se vaši osobni podaci prosljeđuju trećim osobama u tu svrhu.

Odbijanje pristanka na obradu osobnih podataka ne nosi sa sobom negativne posljedice ili sankcije i u potpunosti je dobrovoljno. Međutim, postoji mogućnost da nakon otkazivanja pristanka na obradu osobnih podataka nećemo moći pružiti korisniku pojedinačne ili više svojih usluga koje se ne mogu pružati bez upotrebe osobnih podataka.

Osim toga od nas možete zatražiti da izbrišemo sve vaše osobne podatke (osim u određenim slučajevima, npr. za potrebe dokazivanja transakcije ili ako je to potrebno zbog usklađenosti sa zakonskim propisima).

Imate pravo uložiti pritužbu kod nadzornog tijela:

Agencija za zaštitu osobnih podataka (http://www.azop.hr , [email protected]).