• STRASSER RS SOLO EVOLUTION THUMBHOLE .308 WINCH.

STRASSER RS SOLO EVOLUTION THUMBHOLE .308 WINCH.

22.650,00Kn
Bez poreza: 18.120,00Kn
Dostupnost:
Dostupno
Model:
86106
Proizvođač:
Strasser

  • Cijena dostave
    35,00 kn. 

  • Povrat novca zagarantiran

Share

Strasser nam predstavlja dva nova modela. RS 14 Evolution te RS 14 Solo (fiksna cijev). U ponudi je više od 20 različitih kalibara. Bilo da je aktivirana ubrzica ili standardno okidanje, ne postoji onaj „prazni hod“ okidača, već je okidanje kratko i direktno. Povlačenjem zatvarača unatrag ili kočenjem puške ubrzica se automatski vraća ukoliko je aktivirana.

                No vratimo se sada rastavljanju same puške i zamjeni kalibara koje je moguće učiniti unutar jedne minute. Sav potreban alat za izmjenu cijevi nalazi se u samoj pušci. Za početak je potrebno izvaditi zatvarač  i pritisnuti gumb  koji oslobađa  okidač iz puške. Na prednjoj strani okidača nalazi se imbus ključ kojeg izvadite i  otpustite vijak u podkundaku. Jedan okret će biti dovoljan da oslobodite i skinete podkundak u kojem se nalazi spremnik za polugu koja je potrebna za slijedeći korak.

Linijski zatvarač kako mu samo ime i govori, ima samo dva pokreta „natrag-naprijed“ dok repetiranje sa klasičnim zatvaračem iziskuje četiri pokreta „gore-natrag-naprijed-dolje“. Upravo izostanak te dvije dodatne radnje omogućuje strijelcu brže upućivanje slijedećeg hitca, a kod RS14 zatvarač doslovno sam klizi po za to predviđenom utoru. Ručica zatvarača je vrlo kratka sa velikom kuglom na kraju što omogućuje lovcu da vrlo jednostavno i bez traženja repetira pušku.

Sila okidanja se može podesiti od 1,5 - 2,3 kg, dok se pomicanjem okidača prema naprijed aktivira ubrzica koja ima silu okidanja od svega 100 – 200 grama.